Twitter Hacket

0 comments

I løpet av kvelden den 6 mars ble rundt 750 Twitter kontoer hacket. Alle de kontoene som ble hacket leverte samme tweet; en invitasjon til å chatte med en ung jente med videokamera. Lenken som ble postet ledet til sider av tvilsomt innhold.

Twitter holder på med å undersøke og rydde opp etter hacket. Som alltid oppfordrer de til å bytte passord ofte og ikke minst bruke passord som er vanskelig å gjette seg til/hacke.

Trend micro oppdaget hackingen fredag kveld, og postet en artikkel om dette på bloggen sin. Også Twitter skriver om dette angrepet i sin egen blogg.

Når det gjelder passord er det noen ting du bør huske på;

  • Bytt passord ofte
  • Bruk passord som er vanskelig å finne ut av, men lett å huske
  • Kombiner STORE og små bokstaver, samt tall og spesialtegn (som %&$# etc)

Når det gjelder det andre punktet kan du f.eks lage dine egne akronymer. Ta for eksempel en settning og lag et akronym av det og sleng på noen tall eller tegn og varier det hele med StOrE og små bokstaver.

F.eks.: «Dette er mitt passord for januar 2009″ => DeMpFj2009 => 20DeMpFj09. Deretter kan du variere samme passord til bruk på diverse nett tjenester, for det er bare til å innse at med så mange forskjellige steder du trenger passord, så er det ingen som velger forskjellige for hvert sted… Men med en variasjoner kan du sikre deg enda litt til, uten at det blir for vanskelig å huske. Lag et eget passord til epost kontoen din 20DeMpFj09%epost – og et for bloggen din 20DeMpFj09%bLoGgEn.

Dette var bare eksempler, vennligst ikke bruk disse på aktive kontoer… Men dette gir deg gjerne noe å tenke på.

Legg inn en kommentar

css.php